window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-X03C6R5MBD',{'send_page_view': false, 'anonymize_ip': true});
We are currently experiencing technical problems so that some products do not appear in the online shop. Please call us or send us an email and we will be happy to collect your orders.

MasterTrack FT: en ny högteknologisk komplettlösning

Egentligen borde man döpa om den klassiska skjutdörren: till svävdörr. För när man öppnar och stänger en skjutdörr krävs kraft. Men inte med MasterTrack FT. Bohles nya skjutdörrsystem öppnas och stängs imponerande enkelt och tyst. Och det bästa är att den kan monteras med några få handgrepp. Lika snabbt, intuitivt och därmed kostnadsbesparande sker inbyggnaden.

Detta är möjligt tack vare ett smart genomtänkt, modulärt utformat system som är perfekt anpassat till den individuella inbyggnadssituationen och de olika viktklasserna på från 60, 80 och 120 ända till 150 kilo. Alla system är uppbyggda på samma sätt och imponerar genom att de är särskilt enkla att hantera. Löpskenan monteras säkert på väggen eller i taket med bara några få handgrepp. Därefter kan man enkelt göra alla inställningar för att justera dörren bekvämt framifrån och behöver inte ens mäta ut var dämparen ska placeras. Glasskivan fästs jämnt i löpvagnens klämmekanism.

Högteknologi ger unikt tyst gång

Själva hjärtat i MasterTrack FT är de tekniskt avancerade löpvagnarna och de patenterade dämparna av helmetall som tillsammans bildar en enhet. Löpvagnarna löper extra tyst och ger känslan av att glasdörren svävar när den öppnas och stängs. Tack vare den nyutvecklade dämparen bromsas skjutdörren mjukt och flytande i en rörelse. Stängningsmekanismen är så säker att dörren alltid säkert stannar kvar i spåren och stängs mjukt även om man råkar trycka till den lite för hårt.

Dämparna är utrustade med en högkvalitativ hydraulik och dubbelsidig fjäderstyrning. Samspelet mellan dem är alltid optimalt anpassat till respektive viktklass. Både extremt breda och extremt smala skjutdörrar från 600 mm bromsas mjukt oavsett stängningshastigheten. Dämparnas konstruktion är identisk för alla viktklasser. Den enda skillnaden är att de varierar i längd för att uppnå en optimal fjädring och indragning för de olika viktklasserna.

Slipp mätning tack vare en speciell klämmekanism

Ingen mätning krävs för att montera glasskivan i klämmekanismen utan klämman sätts bara jämnt mot glasskivans kant. I själva löpvagnen finns speciella kläminsatser som säkerställer att skivan hålls fast säkert och ordentligt. Så säkert och ordentligt att en skiva av laminerat säkerhetsglas garanterat sitter fast utan att man behöver borra i glasskivan – ända upp till en dörrvikt på 150 kg. Här kommer återigen fördelen med MasterTrack FT modulära system till sin rätt: kläminsatser av olika tjocklek krävs inte.

Enkel montering från framsidan

Monteringen av MasterTrack FT är lekande lätt: monteringen görs bekvämt från framsidan och alla inställningsalternativ som höjdinställning och urhakningsskydd nås bekvämt framifrån. Även panelen fästs framifrån med hjälp av en dold klickmekanism. Inga skruvar krävs.

Högklassig design in i minsta detalj

MasterTrack FT använder samma profil i varje viktklass. Det gör att man kan använda en tunn och elegant löpskeneprofil även vid höga viktklasser på upp till 150 kg. Den erbjuds förutom i de klassiska färgerna aluminium och rostfritt stål även i trendfärgerna svart och antracit samt i alla RAL-färger. Ändkåporna på profilen tillverkas av samma material som löpskeneprofilen. Bohle erbjuder speciallösningar på förfrågan. På så sätt kan systemet anpassas perfekt till olika inrednings- och designstilar.

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.